Stel jouw eigen bierpakket samen als cadeau voor je beste vriend!

  • Geplaatst op
Stel jouw eigen bierpakket samen als cadeau voor je beste vriend!

Of je beste vriend nu een bier leek of een doorgewinterde bierliefhebber is: een bier cadeau maken is altijd een goed idee. De populariteit van speciaalbieren gaat hand in hand met het stijgend aantal Nederlandse brouwerijen, het is dus hoog tijd om eens goed te gaan proeven. Hoe stel je dan het juiste bier cadeau samen voor jouw beste vriend? Wij helpen je graag op weg.

 

Waarom een bier cadeau maken?

Een bier cadeau is ideaal om te geven aan een bierliefhebber. Je kunt natuurlijk gaan voor de speciaalbieren waarvan je weet dat ze in de smaak vallen, maar je kunt je beste vriend ook verrassen met een bier cadeaubestaande uit verschillende nieuwe smaken. Op deze manier ontdekt hij misschien zelfs nieuwe favorieten. Is jouw beste vriend nog geen bierkenner? Dan is een bier cadeau juist een leuke en toegankelijke manier om kennis te maken met de wereld van speciaal bier.

 

Soorten bierpakketten

Het leuke van een bier cadeau, is dat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Je kunt kiezen voor een bier cadeau van een bepaalde brouwer, of je kunt juist gaan voor een bepaalde bierstijl bestaande uit de bieren van verschillende brouwers. Wij zetten een aantal soorten bier cadeau pakketten voor je op een rij.

 

IPA bier cadeau

IPA staat voor India Pale Ale. IPA’s bevatten meer hop dan gemiddeld, waardoor ze vaak wat bitterder smaken. Deze bittere smaak wordt echter geaccentueerd met uiteenlopende fruittonen, denk hierbij aan Citrus of tropische vruchten. De combinatie van deze smaken maken IPA’s een geliefde biersoort onder vele bierliefhebbers.

 

Blond bier cadeau

Daar waar IPA’s veel hop bevatten, is dit bij blond bier juist niet het geval. De vermindering in hop leidt tot een zachtere toegankelijke smaak in het bier. Blond bier wordt voornamelijk gedronken in het voorjaar en in de zomer.

 

Tripel bier cadeau

Tripel is een zware biersoort met een alcoholpercentage tussen de 7% en 10%. De toevoeging van suiker zorgt voor de zoetige smaak van het bier.

 

Bruin bier cadeau

Bruin bier behoort tot de bieren met een lage gisting. De naam ‘bruin’ bier verwijst naar de kleur van het biersoort, dat varieert van donker amber tot bruin. De bitterheid van bruin bier is vrij laag, de smaak is daarnaast vaak zoet.

 

Witbier cadeau

Witbieren zijn echte dorstlessers en zijn daarom vrij populair in de zomer. Het is een ongefilterde biersoort met kenmerkende zoete en frisse smaken.

 

Jouw bier cadeau samenstellen

Zoals je ziet zijn de opties oneindig. Het leuke is dat je, op basis van de smaakvoorkeuren van iemand, een super gepersonaliseerd bier cadeau kunt maken. Mocht je dit nog steeds lastig vinden, kun je natuurlijk ook voor een gemixt bierpakket gaan. De bier cadeaus van drankcadeau komen in ieder geval altijd in een mooie verpakking en in sommige gevallen zelfs met een bijbehorend glas. Zo ben je meteen klaar om het pakket cadeau te geven. Wij wensen je alvast veel plezier met geven, en hopelijk mag je een slokje meedrinken met je vriend.  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »