Dit is de juiste mimosa verhouding + recept!

  • Geplaatst op
Dit is de juiste mimosa verhouding + recept!

Zoek je naar het perfecte recept voor de mimosa? Wij delen het geheim! In dit artikel vind je het recept en delen we de juiste verhoudingen voor de mimosa.

Mimosa’s zijn de perfecte brunch-cocktail, maar ook ideaal voor op een warme zomerdag en daarom een echte klassieker onder de cocktails. Je vindt ze dan ook op vele plekken op de menukaart. Heb je ze wel eens gedronken, dan weet je dat het recept voor een mimosa nauw komt. Te veel jus, en het is alsof je aan het paasontbijt zit. Maar te veel alcohol, en je verliest de frisse touch die ‘m nou juist zo lekker maakt. Daarom delen wij graag het recept voor de perfecte mimosa met je, zodat jij deze heerlijke cocktail kunt serveren aan je gasten!

 

Het begint bij goede ingrediënten

Zoals bij iedere cocktail draait het ook bij een mimosa om de juiste ingrediënten. De lekkerste mimosa maak je met de juiste mousserende wijn en jus d’orange. Bij voorkeur gebruik je een goede, gekoelde champagne. Ook de jus d’orange kun je het beste vers persen. Onze tip? Leg je sinaasappels vooraf in de koelkast, zodat je geperste jus ook goed gekoeld is, maar wel heerlijk vers. Als laatste gebruik je een sinaasappellikeur van goede kwaliteit, zoals bijvoorbeeld Grand Marnier. En uit deze drie ingrediënten bestaat een goede mimosa: sinaasappellikeur en champagne met jus d’orange. Je kunt uiteraard zelf op zoek naar de beste opties voor de verschillende dranken, maar je kunt ook gebruikmaken van een kant en klaar drankpakket van de slijterij.

 

Mimosa verhouding

Met deze ingrediënten kun je vervolgens je cocktail samenstellen. Hierbij is de hoeveelheid erg belangrijk. De mimosa verhouding komt nauw: je gebruikt precies evenveel champagne als jus d’orange zodat het drankje precies fris genoeg is. Wanneer je je cocktail net wat sterker wilt maken, kun je er een scheutje sinaasappellikeur aan toevoegen voor een beetje extra bite.

 

De cocktail maken

Je hebt voor het maken van een mimosa geen traditionele cocktailshaker nodig, zoals bij de meeste cocktails. Je kunt de delen champagne en jus d’orange in een groot karaf gevuld met grote ijsklonten mengen. Belangrijk is wel dat je hem dan direct uitschenkt, want wanneer het ijs smelt wordt de mimosa ook wateriger. Ben je van plan hem nog even te laten staan, gebruik dan geen ijs.

 

Zo serveer je ‘m

Bij cocktails draait het niet alleen om het drankje zelf, maar ook om de manier waarop je het serveert. Verschillende cocktails kennen hun eigen, traditionele glas – zo ook de mimosa. Het drankje kent een lange geschiedenis. Hij werd uitgevonden in 1925 en voor het eerst geserveerd in het Hôtel Ritz in Parijs. Traditioneel serveer je een mimosa in een flûte, maar je kunt hem ook net wat minder traditioneel serveren in een champagnecoupe.

Op zoek naar de beste verhouding voor jouw mimosa’s? Die vind je uiteraard bij Drank cadeau. Neem vooral contact met ons op voor advies over de beste champagne met jus d'orange!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »