Alcoholvrije cocktail maken: zo doe je dat!

  • Geplaatst op
Alcoholvrije cocktail maken: zo doe je dat!

In deze blog vertellen we je alles over het maken van een alcoholvrije cocktail, zodat jij ook je niet-drinkers kunt verassen met een lekker drankje!

Niet iedereen drinkt alcohol. Soms mag het door tijdelijke omstandigheden, zoals een zwangerschap, niet. Anderen zijn misschien nog te jong en er zijn ook mensen die er bewust voor kiezen om nooit alcohol te drinken. Maar dat betekent niet dat je deze mensen niet kunt verrassen met een heerlijk drankje. Wist je bijvoorbeeld dat een alcoholvrije cocktail maken makkelijk en leuk is? We vertellen je hier alles over het maken van een alcoholvrije cocktail, zodat je ook de mensen die geen alcohol drinken kunt verrassen met een heerlijk en kleurrijk drankje.

 

Wat is een mocktail?

Een alcoholvrije cocktail wordt ook wel een mocktail genoemd. Het woord mocktail is een samentrekking van het Engelse woord ‘mock’, dat zoiets als ‘nep’ betekent en cocktail. Een mocktail is dus eigenlijk een ‘nep-cocktail’. Hiermee wordt bedoeld dat er in dit drankje geen alcohol zit, zoals bij een cocktail wel het geval is. 

 

Een alcoholvrije cocktail maken doe je zo

Mocktails zijn net zo veelzijdig als cocktails. Je kunt de alcoholvrije cocktails maken met allerlei soorten fruit(sap) en frisdrank. Zo zijn er van eigenlijk alle bekende cocktails ook wel mocktail versies te maken. We geven je twee voorbeelden.

 

Virgin Mojito

Een Mojito is een erg populaire cocktail, die normaal gesproken met rum wordt gemaakt. In een Virgin Mojito zitten bijna dezelfde ingrediënten als in een normale Mojito, zonder de rum natuurlijk. Doe voor je Virgin Mojito een paar partjes limoen en 2 theelepels suiker in een glas. Stamp dit even fijn en doe er vervolgens enkele blaadjes munt bij. Vul het glas met ijsblokjes en schenk hier vervolgens bruiswater overheen. Garneer het glas met een paar muntblaadjes of een schijfje limoen. Zo eenvoudig kan een alcoholvrije cocktail maken zijn. 

 

Virgin Pina Colada

Een Pina Colada is een heerlijk zomerse cocktail met witte rum, ananassap en kokosmelk. Door de rum in de cocktail achterwege te laten, creëer je de net zo zomerse Virgin Pina Colada. Je mengt hiervoor verse ananasstukjes met kokosmelk, suiker en limoensap in de blender. Vervolgens vul je het glas voor de helft met ijsblokjes en schenk je met de virgin Pina Colada het glas vol. Maak het geheel af met een vrolijk parasolletje en je kunt genieten van je alcoholvrije cocktail.

 

Maak het jezelf nog eenvoudiger

Wil je nog gemakkelijker een alcoholvrije cocktail maken? Neem dan eens een kijkje bij onze alcoholvrije cocktailpakketten. In deze pakketten vind je meerdere alcoholvrije cocktails die je direct kunt drinken. Dat is ook een geweldig alcoholvrij drank cadeau voor iemand. Heb je vragen over onze alcoholvrije cocktailpakketten of wil je meer weten over onze andere producten? Neem dan contact met ons op. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »